Tekenpraktijk de Beeldernis
Tekenpraktijk De Beeldernis in Zutphen
 
Kleurpotlood 2.jpg

Techniekendag Kleurpotlood

Met kleurpotlood is zó veel mogelijk! En tegelijk is het zo laagdrempelig: je hebt het altijd bij de hand. Deze dag is een dag om je techniek te verdiepen en veel uitproberen, waarbij je ook jezelf tegenkomt.

In de ochtend gaan we veel aandacht besteden aan de kleurtechniek. Energetische kleurtechnieken als arceren, stralen en roteren. Ook kijken we naar de theorie van het kleuren: Welke kleuren kun je mengen? Hoe werkt ademend kleuren? Technisch, maar ook als spiegel van hoe je in het leven staat. Wat is de betekenis van kleuren en van de verschillende kleurgroepen?
Je maakt een eigen kleurencirkel in de vorm van een lotus en leert over complementaire kleuren en hoe je die kunt toepassen om veel diepte in je kleurpotloodtekeningen te krijgen.

“s Middags ga je de technieken toepassen in een serie kleine intuïtieve tekeningen. Laag over laag tot er een warm kleurengeheel ontstaat. Het werkt verstillend, je keert er van naar binnen, kunt er helemaal in opgaan. Alleen maar bezig met kleur! Maar wie weet wat zich nog aan vorm of symbool aandient als je bezig bent!

Wat je leert kun je hierna toepassen op alle tekeningen die je maakt met kleurpotlood en eventueel overdragen aan eigen cursisten en cliënten.

Materialen: kleurpotlood en tekenpapier. Er zijn Lyra kleurpotloden aanwezig, maar als je hebt, neem dan je eigen kleurpotloden mee.

Datum: Zondag 5 april van 10-17 uur

Plaats: Tekenpraktijk De Beeldernis Zutphen

Kosten: 65 euro, inclusief koffie, thee, soep, materiaal en handout.

Aanmelden

"We could learn a lot from crayons, some are sharp, some are pretty,
Some are dull, while others are bright. Some have weird names.
But they have all learned to live together in the same box!”