Tekenpraktijk de Beeldernis
Tekenpraktijk De Beeldernis in Zutphen
 
IMG_8105.JPG

Zelf verf maken met natuurlijke pigmenten

Gebruik maken van natuurmateriaal en onderzoeken wat ik er mee zou kunnen doen met tekenen en schilderen vind ik inspirerend en ook: je eigen verhaal dat van binnen zit, naar buiten brengen. Met zelf gemaakte verf je eigen verhaal vertellen, daar is de Aboriginalkunst bij uitstek geschikt voor!”

Materiaal waar mee gewerkt wordt:
Je gaat zelf verf maken van natuurmateriaal ( steen, planten, uienschillen, houtskool ed.) en eigeel. Ei-tempera dus. Om de pigmenten te kunnen gebruiken, moeten er allerlei bewerkingen gedaan worden: hakken, schaven, fijnstampen, koken en soms verhitten.en vooral ook experimenteren.

Pigmenten zijn kleurstoffen die gewonnen kunnen  worden uit mineralen, planten of dieren. Door pigmenten te mengen met een bindmiddel, zoals ei of olie, ontstaat verf. 

Bij goed weer werken we buiten en zullen dan een vuurtje stoken. Bij slecht weer werken we binnen met gasfornuis en houtkachel.

Je kunt experimenteren met allerelei verschillende materialen en manieren om pigment te maken en maakt een (Aboriginal) schildering met je zelfgemaakte pigmenten.

Ook erg leuk om als groepsuitje of teambuilding te doen, je maakt dan een groot werkstuk bestaande uit allemaal kleine schilderijen en moet goed samenwerken.

 

Datum: Donderdag 13 februari van 10-17 uur

Plaats: Tekenschool Laarstraat, Zutphen

Kosten: 65 euro, inclusief koffie, thee, soep, materiaal en handout.

Aanmelden